Čačanskim poljoprivrednicima podeljeno 21,5 miliona dinara

cacak

Čačanskim poljoprivrednim proizvođačima uručeno je danas 21,5 miliona dinara koji su budžetom grada opredeljeni za podsticaj te privredne grane.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za Lokalni ekonomski razvoj, Vladimira Grujovića 231 poljoprivrednih proizvođača ostvarilo je pravo na subvenciju u iznosu od 45 odsto ukupne vrednosti nabavljene opreme, grla stoke ili sadnog materijala.

“Namera grada je i ubuduće što više sredstava izdvajamo za poljoprivredu. U ovom krugu podeljeno je 21,5 miliona dinara za inicijalna ulaganja i ozbiljan podsticaj razvoja ove grane “, naveo je on u izjavi Tanjugu.

Grujović je najavio da će u septembru biti podeljeno još 2,5 miliona dinara za jesenju sadnju voća imajući u vidu da voćarstvo ima značajan udeo u poljoprivredi čačanskog kraja.

Stočar, Miroslav Đerović iz Gornje Gorevnice dobio je 25.000 dinara za umatičenu junicu.

“Veoma sam zadovoljan, budući da se stočarstvom bavim duže od deset godina. Takođe, od mleka spravljamo sve mlečne proizvode koje prodajemo”, rekao je on Tanjugu.

Inače, domaćinstvo Đerovića dobitnik je brojnih priznanja za kvalitet proizvoda na sajmovima poljoprivrede, poput onog koji se održava u Novom Sadu.

izvor Tanjug

Leave a Reply