Italijani zaintersovani za agrobiznis u Srbobranu

italy

Italijanska kompanija “Dimmidisi “, koja se bavi proizvodnjom zelene salate, namerava da u Srbobranu podigne prvi centar za proizvodnju i preradu u Srbiji i zaposli oko 150 osoba.

Vlasnici te kompanije su posetili poljoprivredna gazdinstva u Srbobranu koja se bave proizvodnjom povrća u plastenicima i razgovarali sa predsednikom te opstine Zoranom Mladenović, objavljeno je na sajtu pokrajinske vlade.

img_prodotti

Po otvaranju centra, ta kompanija bi zaposlila 150 radnika, sa tendencijom proširenja kapaciteta, navodi se u saopštenju izdatom posle sastanka potpredsednika vojvđanske vlade Miroslava Vasina sa delegacijom privrednika iz italijanske regije Lombardija.

“Preduzetnici iz Lombardije su iskazali zainteresovanost da otvore uzgojno – proizvodni pogon u okviru 19 hektara industrijuskoj zoni Srbobran, gde bi se bavili agrobiznisom”, navodi se u saopštenju.

Vasin je dodao i da je Opština Srbobran dobar izbor, “jer je od strateškog značaja, sa prirodnim potencijalima i sa izuzetnom industrijskom zonom”.

On je podsetio i da  u Vojvodini posluju 54 italijanske kompanije koje zapošljavaju oko 10.000 ljudi.

izvor tanjug

Leave a Reply