Dobrovoljnim Vatrogasnim društvima podeljeno 20 miliona

Уговоре о додели средстава у износу 20 милиона динара данас је у холу Покрајинске владе потисало 41 добровољно ватрогасно друштво с територије АП Војводине.
У име добровољних ватрогасних друштава Војводине, тим поводом се обратио председник Ватрогасног савеза Војводине Синиша Шавија. Он је у име добровољних ватрогасаца Војводине поздравио представнике Покрајинске владе, Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и представнике Центра за ванредне ситуације. Шавија је нагласио да ће 20 милиона динара за добровољне ватрогасне организације значити много, а уз помоћ ових средстава биће опремљено 486 добровољних ватрогасаца из Војводине.


-Ово је четврти уговор који ватрогасна друштва потписују колективно. Захваљујем се на издвојеним средствима Влади Војводине и Секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство, рекао је Шавија и изразио наду да ће у наредним годинама бити опремљени и други добровољни ватрогасци из Војводине, којих у Покрајни има око 5.000, а који према правилницима морају да поседују три врсте опреме за заштиту.
На добијању средстава добровољним ватрогасним друштвима честитао је и захвалио се што су конкурисали, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Петар Самоловац који је доделио уговоре. Самоловац је истакао да Секретаријат наставља континуитет финансирања добровољних ватрогасних друштава, јер сматра да су један од најважнијих чинилаца цивилне заштите.


-Тако доприносимо и подизању свести код грађана, али и пољопривредника о значају вас у нашем друштву и пољопривреди. Тиме штитимо наше пољопривредно замљиште и наше усеве, а наравно и вредност имовине. Ове године ће бити набављене нове униформе, а у протеклих пет година то је преко 3,100 униформи, рекао је Самоловац и додао да је то један циклус конкурса где је суфинансирана, односно финансирана набавка радно заштитних униформи.


Како је најавио помоћник Самоловац, у наредном периоду Покрајински секретаријат ће наставити да финансира набавку и друге врсте опреме која је потребн у складу са контролним прописима Републике Србије.
Данас су уговоре о добијању средстава за набавку заштитних униформи потписала, између осталих и добровољна ватрогасна друштва из Малог Иђоша, Бачке Тополе, Старе Моравице, Торде, Шајкаша, Старчева, Никинаца, Мраморка, Суботице, Бајмока, Глогња, Мола, Селенче, Силбаша, Орома, Куцуре, Стапара, Купусине, Дорослова, Богојева, Зрењанина, Јамене, Марадика, Кумана, Бачког Градишта, Клека…

Leave a Reply